Er zijn tegenwoordig veel goedkope en veel voorkomende isolatiematerialen op de markt. Veel hiervan bestaan al geruime tijd. Elk van deze isolatiematerialen heeft zijn eigen ups en downs. Daarom moet u bij het bepalen van welk isolatiemateriaal u moet gebruiken, weten welk materiaal het beste in uw situatie zou werken
1. Glasvezel
Glasvezel is de meest voorkomende isolatie die in moderne tijden wordt gebruikt. Vanwege de manier waarop het is gemaakt, door glasvezels effectief in een
isolatiemateriaal te weven, kan glasvezel de warmteoverdracht minimaliseren. Het belangrijkste nadeel van glasvezel is het gevaar om ermee om te gaan. Omdat glasvezel is gemaakt van fijn geweven silicium, worden glaspoeder en kleine glasscherven gevormd. Deze kunnen schade aan de ogen, longen en zelfs de huid veroorzaken als de juiste veiligheidsuitrusting niet wordt gedragen. Niettemin, wanneer de juiste veiligheidsuitrusting wordt gebruikt, kan de glasvezelinstallatie zonder incidenten worden uitgevoerd.
2. Minerale wol
Minerale wol verwijst eigenlijk naar verschillende soorten isolatie. Ten eerste kan het verwijzen naar glaswol, dat glasvezel is dat is vervaardigd uit gerecycled glas. Ten tweede kan het verwijzen naar steenwol, een soort isolatie gemaakt van basalt. Ten slotte kan het verwijzen naar slakkenwol die wordt geproduceerd uit de slakken van staalfabrieken. De meerderheid van minerale wol in de Verenigde Staten is eigenlijk slakwol.
3. Cellulose
Cellulose-isolatie is misschien wel een van de meest milieuvriendelijke vormen van isolatie. Cellulose is gemaakt van gerecycled karton, papier en andere soortgelijke materialen en is verkrijgbaar in losse vorm. Cellulose heeft een R-waarde tussen R-3.1 en R-3.7. Enkele recente onderzoeken naar cellulose hebben aangetoond dat het een uitstekend product kan zijn voor het minimaliseren van brandschade. Vanwege de compactheid van het materiaal bevat cellulose bijna geen zuurstof erin. Zonder zuurstof in het materiaal helpt dit om de hoeveelheid schade die een brand kan veroorzaken te minimaliseren.
Cellulose is dus niet alleen een van de meest milieuvriendelijke vormen van isolatie, maar het is ook een van de meest brandwerende vormen van isolatie. Er zijn echter ook bepaalde nadelen aan dit materiaal, zoals de allergieën die sommige mensen kunnen hebben voor krantenstof.
4. Polyurethaanschuim
Hoewel niet de meest voorkomende isolatiemateriaal, is
polyurethaanschuim een uitstekende vorm van isolatie. Tegenwoordig wordt polyurethaanschuim gebruikt als niet-chloorfluorkoolstofgas (CFC) als blaasmiddel. Dit helpt om de hoeveelheid schade aan de ozonlaag te verminderen. Ze zijn relatief licht en wegen ongeveer twee pond per kubieke voet (2 lb / ft ^ 3). Ze hebben een R-waarde van ongeveer R-6,3 per inch dikte. Er zijn ook schuimsoorten met een lage dichtheid die kunnen worden gespoten in gebieden zonder isolatie. Deze soorten polyurethaanisolatie hebben de neiging om ongeveer R-3,6 te hebben per inch dikte. Een ander voordeel van dit type isolatie is dat het brandwerend is.
5. Polystyreen
Polystyreen is een waterdicht
thermoplastisch schuim dat een uitstekend geluids- en temperatuurisolatiemateriaal is. Het komt in twee soorten, uitgebreid (EPS) en geëxtrudeerd (XEPS) ook bekend als piepschuim. De twee soorten verschillen in prestaties en kosten. De duurdere XEPS heeft een R-waarde van R-5,5, terwijl EPS R-4 is. Polystyreen isolatie heeft een uniek glad oppervlak dat geen ander type isolatie bezit.