Dakisolatie

De dakisolatie-installatie

 Het installeren van isolatie in een nieuwe woning of het toevoegen van isolatie aan een bestaande woning kan een aanzienlijk verschil maken voor het comfort en de energieprestaties van het huis, resultaten.
Meer informatie op isolatiewerken-jk.be

Zorg ervoor dat u ernaar streeft uw doelen te bereiken.

ECHTE Vrede is altijd onwrikbaar …
Bliss is onveranderd door winst of verlies.

Dakisolatie

Over dakisolatie

Om isolatie te installeren zonder de effectiviteit ervan in gevaar te brengen, moet u rekening houden met een aantal problemen: thermische overbrugging, dampschermen, ventilatie, luchtopeningen en fysieke behandeling van de verschillende soorten isolatie.

Beoordelingen

Ik ben erg tevreden met de toegenomen warmte. Nogmaals bedankt, ik zal je aanbevelen.

De eerste keer dat ik uw bedrijf en systeem heb gebruikt, zou ik het opnieuw gebruiken en aanbevelen aan mijn collega’s.

Isolatie
images - 2019-10-16T100823.223
images - 2019-10-16T100817.292
images - 2019-10-16T100810.951
images - 2019-10-16T100805.415

Over Thermische Bruggen

Het bouwframe kan fungeren als een thermische brug, met name in koude klimaten, waardoor warmte wordt geleid en het anders effectieve isolatie kan omzeilen. Metalen omlijsting is een bijzonder probleem vanwege de hoge geleidbaarheid.

Dakbedekking zorgt voor genezing van wat niet verdragen hoeft te worden en verdraagt ​​wat niet genezen kan worden.

Wendelien de Winter

Wilt u oefenen, neem dan nu contact op

 We zullen altijd voor je zijn

Thermische isolatie

 Laatste nieuws van blog

Thermische isolatie

5 Meest Voorkomende Thermische Isolatiematerialen

Er zijn tegenwoordig veel goedkope en veel voorkomende isolatiematerialen op de markt. Veel hiervan bestaan ​​al geruime tijd. Elk van deze isolatiematerialen heeft zijn eigen ups en downs. Daarom moet u bij het bepalen van welk isolatiemateriaal u moet gebruiken, weten welk materiaal het beste in uw situatie zou werken

1. Glasvezel

Glasvezel is de meest voorkomende isolatie die in moderne tijden wordt gebruikt. Vanwege de manier waarop het is gemaakt, door glasvezels effectief in een isolatiemateriaal te weven, kan glasvezel de warmteoverdracht minimaliseren. Het belangrijkste nadeel van glasvezel is het gevaar om ermee om te gaan. Omdat glasvezel is gemaakt van fijn geweven silicium, worden glaspoeder en kleine glasscherven gevormd. Deze kunnen schade aan de ogen, longen en zelfs de huid veroorzaken als de juiste veiligheidsuitrusting niet wordt gedragen. Niettemin, wanneer de juiste veiligheidsuitrusting wordt gebruikt, kan de glasvezelinstallatie zonder incidenten worden uitgevoerd. Minerale wol

2. Minerale wol

Minerale wol verwijst eigenlijk naar verschillende soorten isolatie. Ten eerste kan het verwijzen naar glaswol, dat glasvezel is dat is vervaardigd uit gerecycled glas. Ten tweede kan het verwijzen naar steenwol, een soort isolatie gemaakt van basalt. Ten slotte kan het verwijzen naar slakkenwol die wordt geproduceerd uit de slakken van staalfabrieken. De meerderheid van minerale wol in de Verenigde Staten is eigenlijk slakwol.

3. Cellulose

Cellulose-isolatie is misschien wel een van de meest milieuvriendelijke vormen van isolatie. Cellulose is gemaakt van gerecycled karton, papier en andere soortgelijke materialen en is verkrijgbaar in losse vorm. Cellulose heeft een R-waarde tussen R-3.1 en R-3.7. Enkele recente onderzoeken naar cellulose hebben aangetoond dat het een uitstekend product kan zijn voor het minimaliseren van brandschade. Vanwege de compactheid van het materiaal bevat cellulose bijna geen zuurstof erin. Zonder zuurstof in het materiaal helpt dit om de hoeveelheid schade die een brand kan veroorzaken te minimaliseren. Cellulose is dus niet alleen een van de meest milieuvriendelijke vormen van isolatie, maar het is ook een van de meest brandwerende vormen van isolatie. Er zijn echter ook bepaalde nadelen aan dit materiaal, zoals de allergieën die sommige mensen kunnen hebben voor krantenstof. Polyurethaanschuim

4. Polyurethaanschuim

Hoewel niet de meest voorkomende isolatiemateriaal, is polyurethaanschuim een ​​uitstekende vorm van isolatie. Tegenwoordig wordt polyurethaanschuim gebruikt als niet-chloorfluorkoolstofgas (CFC) als blaasmiddel. Dit helpt om de hoeveelheid schade aan de ozonlaag te verminderen. Ze zijn relatief licht en wegen ongeveer twee pond per kubieke voet (2 lb / ft ^ 3). Ze hebben een R-waarde van ongeveer R-6,3 per inch dikte. Er zijn ook schuimsoorten met een lage dichtheid die kunnen worden gespoten in gebieden zonder isolatie. Deze soorten polyurethaanisolatie hebben de neiging om ongeveer R-3,6 te hebben per inch dikte. Een ander voordeel van dit type isolatie is dat het brandwerend is.

5. Polystyreen

Polystyreen is een waterdicht thermoplastisch schuim dat een uitstekend geluids- en temperatuurisolatiemateriaal is. Het komt in twee soorten, uitgebreid (EPS) en geëxtrudeerd (XEPS) ook bekend als piepschuim. De twee soorten verschillen in prestaties en kosten. De duurdere XEPS heeft een R-waarde van R-5,5, terwijl EPS R-4 is. Polystyreen isolatie heeft een uniek glad oppervlak dat geen ander type isolatie bezit.
Dakisolatie

Zeven Veel Voorkomende Soorten Dakisolatie

Het is van essentieel belang om isolatie te specificeren die de levensduur van een daksysteem verlengt, maar het is slechts één factor waarmee onderhouds- en engineeringmanagers rekening moeten houden. Wanneer managers een dakisolatie kiezen, moeten ze ook rekening houden met de thermische behoeften van het gebouw, voldoen aan de toepasselijke energiecodes en een dakconstructie leveren die aanvaardbaar is voor de verzekeringsmaatschappij van de faciliteit. Om succesvol te zijn, moet isolatie een integraal onderdeel van de dakconstructie worden en moeten ze samenwerken met het membraan en het constructiedek. Wijze keuzes op het gebied van isolatie resulteren in succesvolle daksystemen die op de lange termijn presteren, terwijl slechte keuzes schadelijk kunnen zijn voor de dakprestaties. Typen dakisolatie

Isolatietypen

Een verscheidenheid aan stijve isolatietypen is beschikbaar voor beheerders, waaronder houtvezel, perliet, polyisocyanuraat, geëxpandeerd of geëxtrudeerd polystyreen, celglas en gipsplaat. Houtvezel is een organische isolatieplaat bestaande uit hout, riet of plantaardige vezels gemengd met vulstoffen en bindmiddelen. De isolatie kan geïmpregneerd zijn met asfalt of gecoat met asfalt om de vochtbestendigheid te verbeteren. Managers moeten ongecoate isolatie overwegen in toepassingen waarbij de geselecteerde dakbedekking niet compatibel is met op asfalt gebaseerde coatings. Perliet-isolatieplaat bestaat uit anorganisch, geëxpandeerd siliciumachtig vulkanisch glas – perliet – gecombineerd met organische vezels en bindmiddelen. Het bovenoppervlak van de isolatieplaat is voorzien van een asfaltcoating of een gepatenteerde coating die is ontwikkeld om de absorptie van lijm – asfalt – in de isolatie te beperken tijdens het aanbrengen van dakmembranen. Polyisocyanuraat is een isolatiekern van schuim met gesloten cellen, ingeklemd tussen organische of anorganische viltafdekkingen, glasvezelmatafdekkingen of glasvezelversterkte aluminiumfolieafdekkingen. Een chloorvrij blaasmiddel zet het schuimmateriaal uit, waardoor de structuur met gesloten cellen ontstaat die de isolatie een hoge thermische weerstand geeft. Luchtdiffusie in de isolatiecelstructuur resulteert in een lichte vermindering van de thermische weerstand, maar het isolerend rendement blijft hoger dan bij andere stijve isolatie. Polystyreen isolatie wordt op twee manieren gemaakt: geëxpandeerd en geëxtrudeerd. Geëxpandeerd polystyreen bestaat uit het polystyreenpolymeer geïmpregneerd met een schuimmiddel. Het materiaal zet uit bij blootstelling aan hitte en wordt gevormd tot een uniform isolatiemateriaal met gesloten cellen. Uitgebreid polystyreen is beschikbaar in dichtheden van 0,70-3 pond per kubieke voet (pcf). De meeste fabrikanten van dakbedekking eisen een minimale dichtheid van 1,25 pct.
  Geëxtrudeerd polystyreen bestaat uit een gemengd polystyreenpolymeer dat wordt verwarmd en een extrusieproces doorloopt. Het materiaal wordt blootgesteld aan atmosferische omstandigheden, waardoor het uitzet en zijn gesloten-celstructuur creëert. Geëxtrudeerd polystyreen is beschikbaar in dichtheden van 1,3-2,2 pcf. Celglasisolatie bestaat uit vergruisd glas gecombineerd met een schuimmiddel. De componenten worden gemengd, in een vorm geplaatst en verwarmd, waardoor het glas smelt en het schuimmiddel ontleedt. Dit proces zorgt ervoor dat het mengsel uitzet en uniforme, verbonden gesloten cellen vormt om het isolatiemateriaal te vormen. Gipsplaat is een niet-structureel, niet-brandbaar, waterbestendig, behandeld gipskernpaneel. De plaat is aan één zijde verkrijgbaar met een gepatenteerde, niet-asfaltcoating om de hechting op het dakmembraan te verbeteren. Gipsplaat wordt typisch gebruikt als een afdekplaat over schuim-kunststof isolatie, als een thermische barrière over een stalen dek, of als een dampvertragend substraat.

De Ultieme Gids Voor Dak- En Zolderisolatie

Waarom is zolderisolatie nodig?

In niet-geïsoleerde huizen stroomt een kwart van de verloren warmte door het dak. Dus het aanbrengen van isolatie in uw zolder, zolder of dakruimte is een geweldige manier om de gezelligheidsfactor van uw huis te verbeteren. En er is nog meer goed nieuws: het gaat meer dan 40 jaar mee en zou zichzelf vele malen moeten terugbetalen in besparingen op de energierekening, omdat de kosten van zolderisolatie relatief laag zijn.

Wat is zolderisolatie?

Zolderisolatie is een barrière van materiaal in uw dakruimte. Het kan worden gelegd tussen de balken (de horizontale balken langs de vloer van uw zolder) of de spanten (de schuine balken die het dak ondersteunen). Hoe dan ook, het vertraagt ​​de warmteoverdracht tussen uw leefruimte en de buitenwereld, waardoor een warmer huis in de winter en een koeler huis in de zomer ontstaat. Isolatie tussen de balken houdt warmte in uw onderliggende leefruimte en creëert een koude zolder, terwijl isolatie in de spanten u ook in de dakruimte houdt. Andere voordelen van dakisolatie zijn onder meer: • Lagere stookkosten. • De ecologische voetafdruk van uw huis verminderen. • Verbetering van de energie-efficiëntiebeoordeling. • De waarde van uw huis verhogen.

Isolatie Kan ik mijn hok zelf isoleren?

Het is mogelijk (in feite vrij eenvoudig) om zelf dakisolatie te leggen, zolang: • Het is gemakkelijk om in uw dakruimte te komen. • Er zijn geen problemen met vocht of condensatie. • Uw zolderbalken staan ​​regelmatig op afstand. • U probeert geen plat dak te isoleren. Voor iets ingewikkelder dan dit moet je een ervaren doe-het-zelver zijn of een professionele installateur inschakelen die weet hoe een loft op de meest geschikte en effectieve manier te isoleren. Platte daken moeten altijd worden geïsoleerd door een professional, en als de ruimte vochtig is, moet u dat oplossen voordat u met isolatiewerkzaamheden aan de zolder begint. Als u in een historisch huis woont, of een huis dat is gebouwd met behulp van lokale traditionele steen of andere materialen, zorg er dan voor dat u geschikte loft-isolatiematerialen en -methoden gebruikt. Anders kan uw huis geen warmte vasthouden of droog blijven op de manier zoals het bedoeld was. In feite is het misschien het beste om lokale ambachtslui te raadplegen of in dienst te nemen die getraind zijn in de relevante technieken.

Wat is de beste zolderisolatie als ik besluit het zelf te doen?

Als je een droge zolder hebt met gemakkelijke toegang en gelijkmatig verdeelde balken, is de goedkoopste en eenvoudigste manier om het te isoleren tussen de balken, met rollen van dakisolatie. Dit kan gemaakt zijn van minerale wol, glasvezel of gerecyclede materialen. 1. Maak eerst je hok vrij van alle oude dozen en al het andere dat daarboven is achtergelaten. 2. Laat eventuele leidingen en watertanks in de dakruimte achter om bevriezing te voorkomen, omdat de zolder veel kouder wordt zodra deze is geïsoleerd van de onderliggende leefruimte. 3. Controleer of daar elektrische bedrading is. Als dit het geval is, moet het zich boven het isolatiemateriaal bevinden, maar het mag niet worden uitgerekt om dit te bereiken. Raadpleeg een professionele elektricien als u niet zeker weet wat u moet doen. 4. Meet uw zolder en koop voldoende dekenisolatieproduct om het tot een diepte van ten minste 270 mm te vullen.